2102476871 Αχαρνές, Αττικής athensbuildingservice@yahoo.gr
hero image

 

 
Απολυμάνσεις
abs - Athens Building Service | Αχαρνές Αττική
 

Ο τομέας της απολύμανσης αποτελεί ένα σημαντικό ζήτημα της εποχής που διανύουμε. Η abs - Athens Building Service δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα των απολυμάνσεων, των απεντομώσεων και της μικροβιοκτονίας αναλαμβάνοντας κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους, πολυκατοικίες, παντός είδους κτίρια και εξωτερικούς χώρους.

Τα σκεύασματα που χρησιμοποιούνται σε όλες τις εφαρμογές είναι άοσμα και μη τοξικά, φιλικά προς το περιβάλλον.

Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία μας αναλαμβάνει:

Απολυμάνσεις - Μικροβιοκτονιες (σύστημα fogger)
♦ Καταπολέμηση ακάρεων (οικιακοί, επαγγελματικοί χώροι, αγρός, κήπος)
♦ Καταπολέμηση ιπτάμενων εντόμων (κουνούπια, μύγες κ.α.)
♦ Απεντομώσεις
♦ Μυοκτονίες
♦ Απώθηση πτηνών - ερπετών - τρωκτικών

 


 

Κορονοϊός

 


Γεγονός πλέον αποτελεί η εξάπλωση του SARS-CoV-2 και στην Ελλάδα προκαλώντας την επιδημία του Covid-19. Όλοι μας καλούμαστε να διαχειριστούμε αυτή τη νέα κατάσταση με σοβαρότητα, ψυχραιμία και σύνεση.

Αν και ο Κορονοΐός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο εκτιμάται ότι ο συγκεκριμένος ιός μπορεί να επιβιώσει για αρκετές ημέρες πάνω σε διάφορες επιφάνειες γι’ αυτό και οι επιστήμονες επιστούν την προσοχή στην σωστή καθαριότητα και απολύμανση των χώρων και των επιφανειών.

Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης και διαχείρισης του CoVid -19 περιλαμβάνει σωστό καθαρισμό και απολύμανση τόσο των χώρων όσο και των επιφανειών για τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

Συνεπώς θα πρέπει να απολυμαίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα Κοινόχρηστοι Χώροι, παντός είδους Χώροι Εργασίας (Επιχειρήσεις, Φαρμακεία, Κλινικές, Σχολεία, Καταστήματα Τροφίμων, κ.α.), καθώς και Μέσα Mεταφοράς, προκειμένου να περιορίσουμε όσο το δυνατόν την διασπορά του ιού σε συνδυασμό με τους προσωπικούς κανόνες υγιεινής.

Πριν από την εφαρμογή της Απολύμανσης σε έναν χώρο θα πρέπει να έχει γίνει μια προεργασία η οποία περιλαμβάνει την απομάκρυνση Τροφίμων και χαρτικής ύλης. Ενώ μετά την εφαρμογή, το απολυμαντικό πρέπει να παραμείνει ακαθάριστο για μια ώρα ενώ επίσης δεν επιτρέπεται η είσοδος στον χώρο μέχρι να στεγνώσει το Απολυμαντικό.(περίπου μια ώρα).

Το Απολυμαντικό που χρησιμοποιείται είναι άοσμο.

 

Αντιμετώπιση κατσαρίδων

 

Οι κατσαρίδες ζουν σε σκοτεινά, υγρά μέρη και προτιμούν τις θερμές θέσεις. Αλλά και σε ξηρά μέρη που έχουν πρόσβαση στο νερό. Στις αποθήκες και τις κατοικίες του ανθρώπου βρίσκουν ευνοϊκή θερμοκρασία και τροφή, ώστε να αναπαράγονται σχεδόν όλο το έτος. Δεν μπορούν να επιβιώσουν σε ψυχρές θερμοκρασίες μόνο γύρω στους 20οC.

Οι κατσαρίδες είναι πολυφάγα σαπροφάγα έντομα. Τρώνε φυτικά και ζωικά υλικά, για παράδειγμα τρόφιμα, ζωοτροφές, σκουπίδια, νεκρά έντομα και άλλα ζώα, καθώς και τα απεκκρίματα ζώων.
Προκαλούν αλλεργίες που εκδηλώνονται με συμπτώματα από τη μύτη (αλλεργική ρινίτιδα), από τους βρόγχους (αλλεργικό άσθμα) και από το δέρμα (αλλεργικό εξάνθημα). Οι ιοί της μολυσματικής ηπατίτιδας και της πολιομυελίτιδας έχει βρεθεί ότι μεταδίδονται και με τη βοήθεια των κατσαρίδων.

Η κατσαρίδα λοιπόν εκτός από λόγους αισθητικής πρέπει να εξολοθρεύεται και για υγειονομικούς λόγους.
Υπάρχουν διάφορα είδη κατσαρίδας που εισβάλλουν τους χώρους μας.

Πριν καταπολεμήσουμε το φαινόμενο με φυσικό ή χημικό τρόπο, πρέπει να αναζητήσουμε την αιτία, που συνήθως είναι η ελλιπής καθαριότητα. Είναι σημαντικό να εξουδετερώσουμε κάθε πιθανή εστία, γιατί οι κατσαρίδες, αν δεν βρίσκουν νερό ή φαγητό, δεν μένουν. 

Συμβουλές πρόληψης
• Να κλείνουμε αεροστεγώς τις συσκευασίες τροφίμων
• Να καθαρίζουμε καλά όλα τα μπουκάλια με λάδι
• Να σκουπίζουμε με ένα βρεγμένο πανί κάθε κούτα που βάζουμε στο σπίτι μας
• Να μην αφήνουμε ανοιχτές ρωγμές ή χαραμάδες σε τοίχους, ντουλάπια κ.λπ

Εφαρμογή gel
Εσωτερικά της οικίας όπου προτιμάμε να αποφύγουμε τον ψεκασμό, η λύση ακούει στα ειδικά gel (σε μορφή σύριγγας) που καταπολεμούν τις κατσαρίδες ολοκληρωτικά. Το φάρμακο αυτό που περιέχεται στην σύριγγα είναι έτοιμο εντελώς άοσμο και μη τοξικό και δεν χρειάζεται εκκένωση του χώρου όπου θα εφαρμοστεί. Η ουσία μεταφέρεται από τις κατσαρίδες στις φωλιές τους και εκεί προκαλείται μαζική θανάτωση και κανιβαλισμός.
Το gel εφαρμόζεται ανάλογα με την προσβολή σε σταγονίδια (μεγέθους φακής) σε ντουλάπια, μεντεσέδες, στο μπάνιο και σε λοιπούς εσωτερικούς χώρους.

 

Φάκελος Απεντόμωσης Μυοκτονίας

 

Φάκελος Απεντόμωσης Μυοκτονίας. Στις απολυμάνσεις, απεντομώσεις, μυοκτονίες σημαντικός είναι ο Φάκελος Απεντόμωσης Μυοκτονίας. Στο φάκελο απεντόμωσης μυοκτονίας θα πρέπει να υπάρχει η άδεια απεντόμωσης μυοκτονίας .Στο φάκελο απεντόμωσης μυοκτονίας  να υπαρχή επίσης το πιστοποιητικό απεντόμωσης, απολύμανσης, κ.α. που περιγράφονται στο οδηγό υγιεινής ΕΦΕΤ. Βάσει Νόμου η καταπολέμηση των εντόμων και των τρωκτικών είναι απαραίτητη σε κάθε επαγγελματικό χώρο παραγωγής και εμπορίας τροφίμων.
Ο φάκελος παραμένει στο χώρο του πελάτη, περιέχει το αρχείο των εφαρμογών.

 

Φάκελος Απεντόμωσης Μυοκτονίας και η Ελληνική νομοθεσία
Με βάση την Ελληνική & την Διεθνή νομοθεσία (93/43/ΕΟΚ) & (ΚΥΑ 487/ΦΕΚ 1219/2000) καθώς επίσης οδηγίες υγιεινής του ΕΦΕΤ ο φάκελος απεντόμωσης μυοκτονίας θα πρέπει να ενημερώνεται μετά από κάθε εφαρμογή απεντόμωσης μυοκτονίας.
Ο νόμος ορίζει πως οποιαδήποτε επιχείρηση υγειονομικής σημασίας καλείται πριν από την έναρξη της λειτουργίας της να κάνει σύμβαση με μία εταιρεία απεντομώσεων με άδεια απεντόμωσης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το πρόγραμμα απεντόμωσης μυοκτονίας καταρτίζεται από το επιστημονικό προσωπικό εταιρείας απεντομώσεων και περιλαμβάνει συνδυασμό προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα ελέγχου παρασίτων.

Σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης παρασίτων (IMP) σε χώρους τροφίμων
Η ολοκληρωμένη διαχείριση επιβλαβών οργανισμών, ή IPM, είναι μια διαδικασία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να λύσει τα προβλήματα των παρασίτων, με παράλληλη ελαχιστοποίηση των κινδύνων για τους ανθρώπους και το περιβάλλον. Η IPM μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διαχειριστεί όλα τα είδη των παρασίτων σε οποιοδήποτε περιβάλλον .

Καταπολέμηση εντόμων
Η καταπολέμηση εντόμων και τρωκτικών είναι απαραίτητη, αφού είναι φορείς παθογόνων μικροοργανισμών και μπορούν να προκαλέσουν αρνητικές επιπτώσεις στη Δημόσια Υγεία. Επιπλέον η ύπαρξη τους δημιουργεί
• καταστροφή του προϊόντος
• δυσφήμηση της επιχείρησης
• καθώς και νομικές κυρώσεις

Λύσεις που προσφέρει η εταιρίας μας
Για επιχειρήσεις που επεξεργάζονται ή διαχειρίζονται με οποιοδήποτε τρόπο τρόφιμα, η εταιρεία μας προσφέρει λύσεις με βάση τις απαιτήσεις οι οποίες αναφέρονται στην οδηγία 43/93 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις οδηγίες υγιεινής του ΕΦΕΤ ,του συστήματος HACCP – ISO 22000,της Ελληνικής και Διεθνής Νομοθεσίας στα θέματα “Insect & Pest Control (κοινοτική οδηγία 93/43/ΕΟΚ, ΚΥΑ 487/ΦΕΚ 1219/Β/4-10-2000).
Προτείνονται και ακολουθούνται εφαρμογές ολοκληρωμένων προγραμμάτων απεντόμωσης – μυοκτονίας, σε επαγγελματικούς χώρους (εργοστάσια, ζαχαροπλαστεία, εστιατόρια, catering, ξενοδοχεία, τράπεζες κλπ.).Η συχνότητα των εφαρμογών καθορίζεται ανάλογα με το είδος της επιχείρησης, τα παρασιτολογικά προβλήματα που ελλοχεύουν και τη συχνότητα παρουσίας τους στο χώρο.
Τα φάρμακα που χρησιμοποιούμε είναι αποτελεσματικά, μη τοξικά και φιλικά προς το περιβάλλον και το χρήστη. Δεν αφήνουν λεκέδες, μυρωδιές, έχουν μεγάλη υπολειμματική δράση και είναι αβλαβή για τη δημόσια υγεία.

Φάκελος HACCP – ΠΑΡΑΣΙΤΟΚΤΟΝΙΑΣ :

Εφόσον τηρείται πρόγραμμα εφαρμογών εντομοκτονίας και μυοκτονίας, σας παρέχεται Φάκελος Απολυμάνσεων ο οποίος περιλαμβάνει:
• Σύμβαση με την εταιρεία Εγκρίσεις των χρησιμοποιούμενων φαρμάκων από το Υ.Α.Α.Τ.
• Περιγραφή - Οδηγίες χρήσεως και κανόνες ασφαλείας των χρησιμοποιούμενων φαρμάκων
• Κάτοψη της εγκατάστασης με επισήμανση των δολωματικών σταθμών
• Δελτία Ελέγχου μυοκτονίας- εντομοκτονίας (καταγράφονται τα αποτελέσματα ελέγχου των παγίδων- καταγράφονται και τα αρνητικά)
• Πιστοποιητικά εφαρμογής παρασιτοκτονίας
• Άδεια καταπολέμησης εντόμων και τρωκτικών της εταιρείας
• Εκθέσεις εφαρμογής
• Μετά από κάθε εφαρμογή συντάσσεται υγειονομική έκθεση ευρημάτων και προτάσεων απαραιτήτων, υπογεγραμμένη από το γεωπόνο της εταιρείας μας με πλήρες μηχανογραφικό σύστημα παρακολούθησης και ενημέρωσης του φάκελου παρασιτοκτονίας.

Ο φάκελος πιστοποιεί την εφαρμογή προγράμματος παρασιτοκτονίας στο χώρο σας στους αρμόδιους φορείς υγειονομικών ελέγχων (ΕΦΕΤ, κλπ).
Η ύπαρξη του είναι απαραίτητη και δίνει πλήρη εικόνα των προβλημάτων που παρουσιάζονται και της συχνότητας τους.
Η εταιρεία μας τονίζει: Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα πρέπει να περιλαμβάνει συνδυασμό προληπτικών μέτρων και μεθόδων καταπολέμησης.

 

 


 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Ένας εξειδικευμένος τεχνικός μας θα σας δώσει τη λύση με εγγυημένο αποτέλεσμα σε κάθε ζήτημά σας.